Heerlen steunt expo Basquiat

Print
Heerlen steunt expo Basquiat

Afbeelding: ANP

Heerlen steunt de manifestatie rond Basquiat in Schunk met 75.000 euro. De gemeente staat voor eenzelfde bedrag garant.

De grote aan de schilder Jean-Michel Basquiat gewijde tentoonstelling in Schunck heeft een bovenregionale en zelfs internationale uitstraling, constateert de gemeente Heerlen. In bidbook Urban Heerlen staat dat de stad tot 2020 zes van dergelijke, reputatie versterkende evenementen wil laten plaatsvinden. Daarom wordt het evenement gesubsidieerd uit middelen die daarvoor zijn gereserveerd.

Garantstelling
De totale begroting van de Basquiat-tentoonstelling is volgens de gemeente sluitend. Via entreegelden en programmamateriaal hoopt Schunck 220.000 euro binnen te halen. Sponsors staan voor 50.000 euro op de begroting. Mochten deze bedragen niet worden gehaald, dan stelt Heerlen zich naar evenredigheid garant, tot een bedrag van maximaal 75.000 euro.

Lees ook: Grootste expo in Schunck ooit met Basquiat

Afgezien van de authentieke, historische en artistieke waarde van deze tentoonstelling, is het werk van Basquiat een voorbeeld van urban culture, constateert de gemeente. Het werk van Basquiat sluit aan op de Heerlense street art cultuur en heeft een nadrukkelijke crossover naar muziek, dans en film. Wethouder Jordy Clemens (Cultuur, SP): „Schunck zal zo veel mogelijk Heerlenaren betrekken bij de tentoonstelling, ook via het randprogramma.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen