Geparkeerde politieonderzoeken weer opgepakt

Print
Geparkeerde politieonderzoeken weer opgepakt

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief ANP

De vier grote politieonderzoeken in Limburg die vorig jaar noodgedwongen werden geparkeerd, zijn allemaal weer opgepakt.

Volgens politiechef Ingrid Schäfer-Poels is de recherche weer volop aan de slag met de nadere research naar het mysterieuze overlijden van een Poolse man in Kelpen-Oler en de schietpartij aan de Weggebekker in Heerlen. Eerder was al bekend dat twee andere ‘ijskastzaken’ uit de slaapstand zijn gehaald. Het gaat om de liquidatie van Kemal Zengin in Blerick en de gewelddadige dood van Bobo Jalloh uit Landgraaf. De politie arresteerde dinsdagmiddag nog twee mensen op verdenking van betrokkenheid bij die laatste zaak.

TGO
Complexe recherchezaken met een grote maatschappelijke impact worden opgepakt door het Team Grootschalige Opsporing (TGO), een groep gespecialiseerde rechercheurs. Omdat het aantal TGO-zaken in 2017 zo extreem hoog was (21 stuks, waarvan er zich vijftien datzelfde jaar aandienden), kon niet elk onderzoek worden uitgediept met de beschikbare capaciteit. Daardoor werden vier van deze high profile-zaken noodgedwongen geparkeerd.

Opgelost
Dit jaar knelt het stukken minder bij de politie Limburg wat betreft TGO-onderzoeken. Op dit moment lopen er zes, volgens een woordvoerder. Dit zijn allemaal uitlopers van vorig jaar. Naast de vier genoemde ‘ijskastzaken’ gaat het om het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen uit Heibloem en de zaak rond de 57-jarige huisarts die verdacht wordt van de moord op zijn schoonmoeder in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. In die laatste kwestie werd de arts eind april voor de tweede keer gearresteerd en ruim twee weken daarna ook weer vrijgelaten.

Van de 21 Limburgse TGO-onderzoeken in 2017 zijn er inmiddels vijftien opgelost, aldus politiechef Schäfer-Poels. De andere zes worden nog actief onderzocht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen