Geld op voor inrichten wandelpaden Holtum

Print
Geld op voor inrichten wandelpaden Holtum

Afbeelding: iStock

Holtum - Het Buurtplatform Holtum is teleurgesteld over het niet afmaken van de inrichting van een klein wandelgebied tussen de A2 en de Gouverneur G.

Ruijs de Beerenbroucklaan in het dorp. De gemeente Sittard-Geleen laat weten dat het geld op is, en pas verder wordt gewerkt als er weer middelen zijn.w

Afspraken
Het gaat om het nakomen van afspraken voor natuurcompensatie die al in 2000 met de voormalige gemeente Born zijn gemaakt. In maart vorig jaar sprak Sittard-Geleen de intentie uit een deel daarvan alsnog te willen uitvoeren, al was toen al duidelijk dat er mogelijk niet genoeg geld voor zou zijn.

Wandelroutebordjes
De wandelpaden in het gebied zijn aangelegd, maar het plaatsen van wandelroutebordjes en het planten van bomen langs de Gouverneur G. Ruijs de Beerenbroucklaan kan voorlopig niet worden uitgevoerd.

Buurtplatform
Het buurtplatform vindt de inrichting van het gebied belangrijk, omdat het dorp ingeklemd zit tussen de A2 en de industrie van autofabriek VDL en industrieterrein Holtum-Noord.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen