Gedeputeerde Staten manen Sittard-Geleen tot besluit schrappen investeringen

Print
Gedeputeerde Staten manen Sittard-Geleen tot besluit schrappen investeringen

Het provinciehuis in Maastricht. Afbeelding: De Limburger

Sittard - Gedeputeerde Staten (GS) wijzen Sittard-Geleen er in een brief op dat in september besloten moet zijn hoe er voor totaal tien miljoen euro aan investeringen wordt geschrapt in 2019 en 2020.

Dat was een voorwaarde voor het alsnog goedkeuren van de gemeentebegroting 2018 begin dit jaar, nadat GS Sittard-Geleen onder preventief financieel toezicht hadden gesteld.

Nieuwe coalitieakkoord
Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad onlangs laten weten liever pas begin volgend jaar knopen door te hakken, omdat het nieuwe coalitieakkoord nog nader vorm moet krijgen. Hierbij willen de coalitiepartijen inspraakrondes houden voor bedrijven en inwoners.

Zorgen
Maar GS maken zich hier ‘zorgen’ over. “Naar ons oordeel is er juist nu een noodzaak tot het maken van keuzes en de invulling van taakstellingen”, waarschuwen GS.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →