Sittardse fietsbrug in race voor landelijke prijs

Print
Sittardse fietsbrug in race voor landelijke prijs

De fiets- en voetgangersbrug die de Sittardse wijk Sanderbout over het spoor verbindt met de Sportzone en het Fortuna-stadion is in de race voor een landelijke prijs. Afbeelding: De Limburger/Johannes Timmermans

Sittard - De fiets- en voetgangersbrug die de Sittardse wijk Sanderbout over het spoor verbindt met de Sportzone en het Fortuna-stadion is in de race voor een landelijke prijs.

Het opvallende stalen bouwwerk, dat De Zandloper is gedoopt en vorig jaar in gebruik is genomen, is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2018. Het betreft een landelijke onderscheiding voor bijzondere bouwprojecten in staal.

Nationale Staalbouwdag
Op 3 oktober, tijdens een bijeenkomst in het kader van de Nationale Staalbouwdag, wordt de winnaar bekend gemaakt. De Sittardse brug moet het daarbij opnemen tegen ‘concurrenten’ in Noordhorn, Utrecht en Muiderberg. De jury bestempelt de Zandloper onder meer als een sierlijke brug met een ‘uitdagend ontwerp en subtiele details’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →