Kuipers fluit kwartfinale tussen Zweden en Engeland

Print
Kuipers fluit kwartfinale tussen Zweden en Engeland

Afbeelding: EPA/Peter Powell

Het arbitrageteam van scheidsrechter Björn Kuipers heeft bij het WK in Rusland de wedstrijd tussen Zweden en Engeland toegewezen gekregen.

Het duel in de kwartfinales vindt zaterdag in Samara plaats en begint om vier uur.

Makkelie
Voor Kuipers en co is het de vierde aanstelling bij dit WK. Eerder had het Nederlandse korps de leiding bij de duels Rusland - Spanje (achtste finales), Egypte - Uruguay en Brazilië - Costa Rica (twee groepsduels). Ook was Kuipers (45) nog actief als vierde official bij de groepswedstrijd Argentinië en Nigeria. Danny Makkelie is in principe de vaste videoscheidsrechter bij Team Kuipers.

Goede cijfers
Het Nederlandse arbitrageteam haalt vooralsnog goede cijfers op het WK. Na elke wedstrijd in Rusland kregen Kuipers en zijn collega's complimenten. Volgens waarnemers is het Nederlandse arbitragekorps zelfs kandidaat voor de WK-finale. Ook Malang Diedhiou uit Senegal, Alireza Faghani uit Iran en de Argentijn Nestor Pitana zouden er vooralsnog bij de FIFA goed op staan.

Pitana leidt Uruguay - Frankrijk. De Serviër Milorad Masic fluit Brazilië - België. De Braziliaan Sandro Ricci heeft de leiding bij Rusland - Kroatië.