Margraten wil omstreden jeugdhonk Camion afstoten

Print
Margraten wil omstreden jeugdhonk Camion afstoten

Afbeelding: De Limburger

Jeugdgebouw Camion in Margraten wordt mogelijk verkocht. Wethouder Jos Custers bevestigt dat.

Volgens PvdA-raadslid Wiel Blezer heeft een accountantskantoor interesse voor het pand aan de Hoenderstraat. Als de gemeente ingaat op het bod van dat bedrijf krijgt het gebouw een commerciële bestemming, stelt Blezer vast, en is het dus niet langer beschikbaar voor de verenigingen uit het dorp.

Dracula
Camion is eigendom van de gemeente. Het gebouw was tot voor kort verhuurd aan de stichting ­Dracula, die er onderdak bood aan onder meer de scouting, de fotoclub en het mannenkoor. Onlangs beëindigde de gemeente de samenwerking met Dracula na een langlopend conflict over het huurcontract. Het leidde tot fikse aan­varingen tussen Dracula en de gemeente. De stichting voelde zich onheus bejegend door de gemeente en dreigde met een zwartboek. Dat is er overigens nog steeds niet. Aanvankelijk was het bedoeling dat Camion na het vertrek van Dracula beschikbaar zou blijven als onderkomen voor de jeugd van Margraten. Daarvoor moet het gebouw wel eerst grondig verbouwd worden, constateert de gemeente.

Oos Heim
Het idee was om het jeugdhonk ook te gebruiken voor verenigingen die niet terechtkunnen in Oos Heim. Dat onlangs compleet vernieuwde gemeenschapshuis is overvol, aldus de gemeente. Aan de Hoenderstraat blijft het accent echter liggen op de jeugd, aldus de gemeente. Door de mogelijke verkoop van het jeugdhonk komt dat allemaal op losse schroeven te staan, verwacht Blezer. Hij wil van B en W weten hoe de vork precies in de steel zit.

Volgens Custers is er bij de gemeente inderdaad een verzoek binnen­gekomen om het Camiongebouw te kopen. Voordat de gemeente daarover beslist, wil zij eerst de mogelijke gevolgen voor de betrokken verenigingen en de jeugd bekijken. Eind dit jaar moet dat perspectief helder zijn, aldus de wethouder.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →