VW Kever en T1-bus keren terug, maar dan elektrisch

Print
VW Kever en T1-bus keren terug, maar dan elektrisch

Afbeelding: VW

Volkswagen wil een aantal modellen met een sterke emotionele waarde introduceren. De VW T1 bus en de Kever worden er daar twee van. Mét achterwielaandrijving en elektromotor.

VW-topman Herbert Dies wil de emotionele band met iconische modellen uit het verleden versterken. Dat kan zelfs betekenen dat de Volkswagen Beetle, die nu uit productie is genomen, terugkeert - zij het enkel als zuiver elektrische versie. De komst van een moderne elektrische variant van de microbus T1 is al zeker.

Kever
Op dit moment stort een aantal teams binnen Volkswagen zich op de terugkeer van de Kever. De elektrische Beetle zou er wat anders uit moeten zien dan het huidige model. Het zou namelijk gaan om een vierdeurs variant, wat de praktische bruikbaarheid vergroot.

Dankzij het zogeheten MEB-platform van de elektrische I.D.-familie zou de auto zelfs achterwielaandrijving krijgen en daarmee nog meer verwijzen naar zijn stamvader.

T1
Maar eerst komt de microbus I.D. Buzz op de markt. Dit model is geïnspireerd op de klassieke T1 en staat over drie jaar in de showroom. Volgens Klaus Bischoff, designchef bij VW, komt de elektrische Beetle er pas nadat de elektrische massamodellen zijn geïntroduceerd.

"Onze taak is in de eerste plaats om massamodellen te verkopen. Anders wordt het verhaal te duur. Pas daarna is er ruimte voor auto’s met een sterkere emotionele lading."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →