'Spoedoverleg over Ronaldo in Madrid'

Print
'Spoedoverleg over Ronaldo in Madrid'

Afbeelding: AFP/Javier Soriano

De geruchten over een mogelijk vertrek van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid worden steeds sterker. Volgens Spaanse en Italiaanse media heeft voorzitter Florentino Perez van de Spaanse topclub Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van de Portugese sterspeler, ontboden voor spoedoverleg.

Een sensationele transfer naar Juventus zou het belangrijkste gespreksonderwerp zijn. De Italiaanse kampioen zou bereid zijn om 120 miljoen euro voor de inmiddels 33-jarige aanvaller uit te trekken.

Loon
Ronaldo liet na de gewonnen finale van de Champions League tegen Liverpool meer dan eens doorschemeren uit Madrid te willen vertrekken. Hij zou hem onder meer dwarszitten dat hij als vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar minder verdient dan Neymar bij Paris SG en Lionel Messi bij Barcelona.

Topscorer
Ronaldo is met 451 doelpunten 'all time' topscorer van Real Madrid. Hij won met de club vier keer de Champions League. Ronaldo werd met de nationale ploeg op het WK in Rusland in de achtste finale uitgeschakeld door Uruguay. Portugal is nog wel de regerend Europees kampioen.

Bloeiperiode
De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini reageerde al enthousiast op de mogelijke komst van Ronaldo. "Het zou prachtig zijn voor de Italiaanse competitie als een speler van dit kaliber in ons land komt voetballen. Een jaar of vijftien geleden was de Serie A toonaangevend in Europa. Dit zou een begin kunnen zijn voor een nieuwe bloeiperiode."

Ronaldo verruilde in 2009 Manchester United voor Real Madrid.