Jan Rijkers aangesteld als interim-bestuurder bij VMBO Maastricht

Print
Jan Rijkers aangesteld als interim-bestuurder bij VMBO Maastricht

Inzet: Jan Rijkers. Afbeelding: ANP/Jeroen Appels-Van Assendelft

Jan Rijkers moet de problemen rond VMBO Maastricht gaan oplossen.

De onderwijsdeskundige is donderdag door scholenkoepel LVO benoemd tot interim-lid van het College van Bestuur. André Postema, de bekritiseerde voorzitter van LVO, is van het dossier gehaald

Pensioen
Rijkers werkte voorheen bij de Inspectie van het Onderwijs en was voorzitter van de Brabantse scholenkoepel Hooghuis. Bij die laatste werkgever ging hij in 2016 met pensioen, waarna hij als zelfstandig onderwijsdeskundige aan de slag ging.

Examendebacle
Rijkers krijgt bij LVO de volledige verantwoordelijkheid over VMBO Maastricht, de afwikkeling van het examendebacle inbegrepen. Hij zal ook gaan bekijken hoe het onderwijs bij de school op korte termijn verbeterd kan worden.

Rijkers' aanstelling loopt tot het einde van het jaar. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen