'Vergiftiging door weggegooid flesje gifgas'

Print
'Vergiftiging door weggegooid flesje gifgas'

De plek waar het stel werd aangetroffen. Afbeelding: AFP

Het Britse stel dat met zenuwgas is vergiftigd, is mogelijk per ongeluk met de stof in aanraking gekomen. Ze zijn misschien besmet door een weggegooid flesje, waarin het gas zat waarmee een Russische ex-spion en zijn dochter in maart werden vergiftigd.

De Britse autoriteiten zien dat als de meest waarschijnlijke optie, meldt de krant Financial Times donderdag op basis van regeringsbronnen. De twee slachtoffers zijn ernstig ziek. Het zou gaan om de 45-jarige Charlie Rowley en de 44-jarige Dawn Sturgess. Zij wonen in het plaatsje Amesbury.

Lees ook: Brits stel vergiftigd met zelfde zenuwgas als Skripal

In maart werden ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia vergiftigd met novitsjok. Dat is ooit in de toenmalige Sovjet-Unie als massavernietigingswapen ontwikkeld. Een van de eerste politieagenten die bij de Skripals kwam, raakte ook ziek. Die drie zijn inmiddels aan het herstellen. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu