Leeuw in Belgische dierentuin ontsnapte door verstrooide verzorgster

Print
Leeuw in Belgische dierentuin ontsnapte door verstrooide verzorgster

Afbeelding: RR/Nieuwsblad

Door verstrooidheid van een dierenverzorgster heeft leeuwin eind vorige maand uit haar verblijf in een dierentuin in België kunnen ontsnappen.

De vrouw had niet in de gaten dat er een veiligheidssluis openstond. De leeuwin werd doodgeschoten nadat tevergeefs was geprobeerd het dier te verdoven.

Dat blijkt uit intern onderzoek van dierentuin Planckendael bij Mechelen. Er worden maatregelen genomen tegen de verzorgster. Ook steekt de dierentuin 500.000 euro in extra beveiligingssystemen voor gevaarlijke dieren als roofdieren en olifanten.

Gedood
Leeuwin Rani wandelde op 21 juni haar verblijf uit. Urenlang werd tevergeefs geprobeerd haar via verdoving uit te schakelen. Toen zij op een gegeven moment in de richting liep van enkele bezoekers die zich hadden verscholen in een niet volledig afgesloten treinwagon op het terrein, werd op advies van deskundigen en de politie besloten het dier te doden.

Die actie ontlokte veel verontwaardiging. De Vlaams minister Ben Weyts (Dierenwelzijn) noemde het incident 'verschrikkelijk' en niet uit te leggen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →