Strenge controle op drinkende jeugd Vierdaagse

Print
Strenge controle op drinkende jeugd Vierdaagse

Afbeelding: Flip Franssen

De politie in Nijmegen gaat tijdens de Vierdaagsefeesten streng controleren op drank die minderjarigen meenemen naar het stadscentrum. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is helemaal klaar met jeugd die 'letterlijk en figuurlijk uit de goot gevist moet worden', zei hij donderdag.

De Vierdaagsefeesten trekken in een week tijd ruim anderhalf miljoen bezoekers naar Nijmegen.

Probleem
Elk jaar blijkt volgens Bruls dat alcoholgebruik onder jongeren een probleem is. "We zijn daar al jaren streng op. We weten uit veel controles dat de horeca zich goed aan de regels houdt en dat geldt ook voor supermarkten in de stad. De jeugd neemt de drank mee van huis en daar moet nu maar eens een einde aan komen."

Inleveren
De politie gaat groepen jongeren controleren op de invalswegen naar het stadscentrum en op het NS-station. Wie drank bij zich heeft kan dat vrijwillig inleveren zonder consequenties. Wie niet meewerkt, krijgt een proces-verbaal, want de wet verbiedt minderjarigen om met alcohol op straat te lopen. Ouders van dronken jeugd worden gebeld en aangesproken, aldus de burgemeester.

Rond de Vierdaagsefeesten gelden tal van veiligheidsmaatregelen. Er is 24 uur per dag zichtbare en onzichtbare camerabewaking in het hele centrum. In Nijmegen worden geen hekken of roadblocks geplaatst, omdat de mensenmassa daarvoor te groot is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →