Supermarktketen Jan Linders draait 'beste jaar ooit'

Print
Supermarktketen Jan Linders draait 'beste jaar ooit'

Afbeelding: De Limburger

Jan Linders kan terugzien op een succesvol 2017. De Limburgse supermarktketen zag zijn winst en omzet opnieuw toenemen.

De winst steeg met bijna 9 procent tot ruim 9.7 miljoen euro, de omzet klom naar 409 miljoen euro, blijkt uit de jaarcijfers.

Omzetstijging
De supermarkt spreekt van zijn beste jaar ooit in de bijna 55-jarige geschiedenis. Met een omzetstijging van 4,3 procent ten opzichte van 2016 deed Jan Linders het beter dan de algemene ontwikkeling in de supermarktbranche. Die groeide volgens cijfers van marktonderzoeker GfK met 3,8 procent.

Brand
De brand in de nacht van 1 januari 2017 in de supermarkt in Lent heeft een negatieve impact gehad op de omzetontwikkeling. Als die tegenvaller er niet was geweest, was de omzet volgens Jan Linders gestegen met 4,8 procent.

Gemoderniseerd
Jan Linders heeft het afgelopen jaar twaalf van zijn supermarkten verbouwd en gemoderniseerd. Ook kocht het bedrijf twee winkels, in Amstenrade en Melick. Het concern heeft 60 filialen en er werken ruim 4.500 mensen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →