Kamer oordeelt snoeihard over LVO-bestuurder Postema

Print
Kamer oordeelt snoeihard over LVO-bestuurder Postema

LVO-bestuurder André Postema. Afbeelding: ANP

Diverse Kamerleden hebben donderdag tijdens het debat over het examendebacle bij VMBO Maastricht stevig uitgehaald naar André Postema.

Volgens de parlementariërs is het onbegrijpelijk dat de bestuurder van scholenkoepel LVO ondanks de misstanden nog steeds op zijn post zit. 

Ongeloofwaardig
"Hoeveel bonter moet een bestuurder het nog maken?", vroeg CDA-Kamerlid Michel Rog zich af. "Deze man gaat niet weg als de minister hem niet wegstuurt." Zijn VVD-collega Rudmer Heerema deelde die mening. "Ik snap niet dat deze man nog altijd op deze plek zit. Hij is volstrekt ongeloofwaardig." Ook de SP wil dat Postema vertrekt. "Als onder jouw verantwoordelijkheid dit soort schandalige misstanden plaatsvinden dan kun je toch niet aanblijven?", foeterde Kamerlid Peter Kwint. 

'Banenstapelaar'
In het debat klonk veel kritiek op nevenfuncties van Postema, die naast LVO-bestuurder ook fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer is. "Deze banenstapelaar zit er nog steeds warmpjes bij", concludeerde PVV-parlementariër Harm Beertema op cynische toon.

De PvdA was een van de weinige partijen die Postema niet expliciet opriep te vertrekken. Dat kwam Kamerlid Kirsten van den Hul, die alleen vroeg om een onderzoek naar het bestuur, op stevige kritiek van haar collega's te staan. "Wat kan zo'n onderzoek nou nog uitwijzen waaruit blijkt dat deze bestuurder kan blijven?", vroeg D66'er Paul van Meenen zich af.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →