Tienduizend zonnepanelen op dak SnowWorld

Print
Tienduizend zonnepanelen op dak SnowWorld

Afbeelding: De Limburger

Landgraaf - Een speciale klus. Zo omschrijft SnowWorld-directeur Wim Moerman het plaatsen van 10.000 zonnepanelen op het dak van het skiparadijs in Landgraaf.

Het project is donderdag officieel afgerond en nam bijna een jaar in beslag. Het aantal panelen is ruim voldoende om de skihal te voorzien van elektriciteit; wat meer geproduceerd wordt, gaat terug naar de energieleverancier van SnowWorld.

3,2 megawatt
Het enorme collectorenveld is goed voor een stroomproductie van 3,2 megawatt, dat staat gelijk aan het gebruik van duizend huishoudens.

Hoogstandjes
De panelen zorgen voor een extra belasting van het dak van driehonderdduizend kilo. Er zijn allerlei technische hoogstandjes toegepast om de constructie van de hal te verstevigen.

Vietnam
De panelen zijn door een Chinese fabrikant geleverd, maar gemaakt in Vietnam. Een Duits bedrijf was verantwoordelijk voor de aanleg. Er waren dagen, dat er veertig mensen tegelijk aan het werk waren om de collectoren te plaatsen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →