Tienduizend zonnepanelen op dak SnowWorld

Print
Tienduizend zonnepanelen op dak SnowWorld

Afbeelding: De Limburger

Landgraaf - Een speciale klus. Zo omschrijft SnowWorld-directeur Wim Moerman het plaatsen van 10.000 zonnepanelen op het dak van het skiparadijs in Landgraaf.

Het project is donderdag officieel afgerond en nam bijna een jaar in beslag. Het aantal panelen is ruim voldoende om de skihal te voorzien van elektriciteit; wat meer geproduceerd wordt, gaat terug naar de energieleverancier van SnowWorld.

3,2 megawatt
Het enorme collectorenveld is goed voor een stroomproductie van 3,2 megawatt, dat staat gelijk aan het gebruik van duizend huishoudens.

Hoogstandjes
De panelen zorgen voor een extra belasting van het dak van driehonderdduizend kilo. Er zijn allerlei technische hoogstandjes toegepast om de constructie van de hal te verstevigen.

Vietnam
De panelen zijn door een Chinese fabrikant geleverd, maar gemaakt in Vietnam. Een Duits bedrijf was verantwoordelijk voor de aanleg. Er waren dagen, dat er veertig mensen tegelijk aan het werk waren om de collectoren te plaatsen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen