Gemeente Heerlen begint met krimpen organisatie

Print
Gemeente Heerlen begint met krimpen organisatie

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen gaat 3,5 miljoen bezuinigen met het inkrimpen en anders inrichten van de gemeentelijke organisatie.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de hoofdlijnen voor de reorganisatie van de gemeentelijke organisatie vastgesteld. Zo komt er een breed managementteam dat samen verantwoordelijk is voor de totale organisatie. Het aantal managementlagen gaat van vijf naar drie. Een ander onderdeel is dat werkprocessen en verantwoordelijkheden van ambtenaren eenvoudiger en duidelijker gemaakt worden. Bij de uitgangspunten staat het halen van resultaten voor de burgers centraal, aldus de gemeente.

Reorganisatie snel oppakken
Burgemeester Emile Roemer: “De wens om onze organisatie beter af te stemmen op onze maatschappelijke taken was er al langer. Maar dit werd uitgesteld vanwege het onderzoek naar herindeling met Landgraaf. Nu deze niet doorgaat moeten we de reorganisatie snel oppakken. Duidelijke doelen en uitgangspunten zijn belangrijk om te komen tot een reorganisatie die werkt. Het vaststellen hiervan is een belangrijke eerste stap.”

De gemeente moet een tekort van bijna vijftien miljoen wegwerken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →