Hele avond geen treinen tussen Venlo en Roermond door botsing met tractor

Print

Afbeelding: David Dunnaway

Venlo / Reuver - Door een botsing tussen een trein en een tractor rijden er donderdag vanaf half vier geen treinen op het traject tussen Venlo en Roermond. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het ongeluk gebeurde bij een bewaakte spoorwegovergang aan Hovergelei in Reuver. Een passagierstrein van Arriva kwam in botsing met de aanhanger van een tractor die net de spoorwegovergang had overgestoken. Daarbij zijn de aanhanger met beregeningspomp compleet vernield.

Ook een regelkast naast het spoor is zwaar beschadigd nadat het werd geraakt door de brokstukken. Er lekt diesel uit de motor van de tractor. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is van de aanrijding.

De inzittenden van de trein zijn overgeheveld naar een bus. Volgens de NS is het probleem rond half elf verholpen. Tot die tijd worden er bussen ingezet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen