Munckhof Taxi neemt vervoerder Uithoorn over

Print
Munckhof Taxi neemt vervoerder Uithoorn over

Afbeelding: iStock

Horst - Munckhof Taxi uit Horst neemt 115 chauffeurs over van Verhoef Vervoer uit Uithoorn. Die vervoerder is in mei door de rechtbank failliet verklaard.

Munckhof neemt daarmee het leerlingenvervoer en het wmo-ziekenvervoer in Noord- en Zuid-Holland over. De overname gaat aanstaande maandag in.

Verhoef was al een onderaannemer van Munckhof Taxi. Het ligt daarom voor de hand dat het een deel van de chauffeurs overneemt. Munckhof is een groot taxibedrijf met 1500 werknemers en 24 vestigingen door het hele land. Dagelijks vervoeren ze zo’n 20.000 mensen.

Leerlingen vervoer
Afgelopen maart won Munckhof nog de aanbesteding voor het leerlingen vervoer van de gemeente Amsterdam. Dat betekent dat het bedrijf vanaf komend schooljaar het vervoer voor ongeveer 940 scholieren gaat verzorgen. In 2016 nam Munckhof ook het leerlingenvervoer van diverse Limburgse taxivervoerders over.

Tekort taxichauffeurs
Kampte Munckhof jarenlang met een tekort aan taxichauffeurs, vorig jaar en in 2016 waren er nog driehonderd nodig, nu is het vooral op zoek naar medewerkers voor het callcenter. „Dat mogen parttimers zijn of studenten”, aldus een woordvoerder van Munckhof.

Munckhof verzorgt allerlei soorten personenvervoer. Van dagtochten tot leerlingenvervoer en regiotaxi, van werknemersvervoer tot zakenreizen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →