72 Nedcar-medewerkers halen mbo-diploma

Print
72 Nedcar-medewerkers halen mbo-diploma

Afbeelding: ANP Xtra

Born - 72 medewerkers van VDL Nedcar hebben naast hun werk een mbo-diploma weten te behalen.

Ze slaagden onder andere voor logistiek teamleider, basis operator en mechanisch operator.

Bedrijfsschool
VDL Nedcar betaalde de opleiding maar de kandidaten moesten er hun tijd en energie insteken. "Ga er maar eens aanstaan om na een werkdag van negen uur nog eens ‘even’ drie uurtjes naar de bedrijfsschool”, zegt Hans Franken van het mbo VDLNedcar Manufacturing College. Dat is een samenwerking van het Techniekcollege, ROC Leeuwenborgh en ROC Arcus.

VDL Nedcar heeft inmiddels vijf eigen personeelsleden opgeleid tot fulltime praktijkopleider. Zij begeleiden, samen met de docenten, de ruim driehonderd mbo-studenten bij VDL Nedcar.

Roy van Mulken uit Obbicht is één van de 72 geslaagden. "Wat ooit begon als een belofte aan mijn kinderen: pa haalt voor zijn vijftigste een mbo-diploma, is hiermee uitgekomen.”

Van Mulken (48), die ruim dertig jaar bij VDL Nedcar werkt, volgde de tweejarige opleiding mechanisch operator B. De eerste maanden vond hij "verschrikkelijk”, hij was het naar school gaan verleerd, maar spreekt nu over "een verrijking van mijn leven”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen