‘Muur van Blerick’ voldoet aan regels

Print
‘Muur van Blerick’ voldoet aan regels

Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

Blerick-Centrum - De familie Berden kan verder met de uitvoering van haar bouwplannen in Blerick. De rechter heeft het bezwaar tegen de bouw van de muur rond het parkeerterrein verworpen.

De familie Berden wil haar warenhuis aan het Laurentiusplein uitbreiden. Omdat dat ten koste gaat van bestaande parkeerplaatsen, is een nieuw terrein aangelegd tussen Baarlosestraat en Maasbreesestraat.

Volgens de voorschriften
De echtelieden Pascal Segers en Mireille Kirkels, wiens tuin aan het parkeerterrein grenst, stelden dat de ‘muur van Blerick’ ter hoogte van hun woning te laag was. Zij vonden dat de gemeente Venlo moest optreden, maar die beweerde dat het bouwwerk volgens de voorschriften is gerealiseerd. Het echtpaar stapte naar de rechtbank in Roermond, maar die stelt de gemeente in het gelijk.

Hoger beroep
Segers en Kirkels kunnen in hoger beroep gaan bij de Raad van State.