LVO-bestuurder Postema weigert op te stappen

Print
LVO-bestuurder Postema weigert op te stappen

LVO-bestuurder André Postema. Afbeelding: ANP

André Postema weigert op te stappen als voorzitter van de Raad van Bestuur van scholenkoepel LVO. Dat laat hij donderdagmiddag via zijn woordvoerder weten.

Volgens hem is LVO er meer bij gebaat als hij blijft dan wanneer hij weg zou gaan. De bestuurder ligt al een tijdje onder vuur vanwege het debacle met de examens van honderden vmbo-leerlingen uit Maastricht. 

Falen
Postema werd in november 2014 aangesteld bij LVO. In de vier jaar die volgden kreeg de bestuurder meermaals moeilijke dossiers op zijn bord. Maar nooit deden ze zo veel stof opwaaien als het debacle rond de afgekeurde eindexamens van 354 Maastrichtse vmbo-leerlingen. Doordat op hun school fouten werden gemaakt, kwamen de leerlingen ernstig in de problemen. 

De buitenwacht oordeelde spijkerhard over het falen bij VMBO Maastricht. Volgens minister van Onderwijs Arie Slob was het er zelfs 'een zooitje'. LVO reageerde door leden van de raad van toezicht en het college van bestuur weg te sturen en excuses te maken. 

Onbegrijpelijk
Maar Postema, als voorzitter eindverantwoordelijk, blijft op zijn post. Zijn aanblijven kwam hem eerder al op stevige kritiek te staan. Kamerleden van links tot rechts noemden het donderdag in een debat ronduit onbegrijpelijk dat hij nog niet vertrokken was. Alleen zijn eigen PvdA, voor wie Postema voorzitter van de Eerste Kamerfractie is, weigerde op te roepen tot een vertrek. Aan die steun kwam echter snel een einde toen een bericht van PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen per ongeluk op straat kwam te liggen waarin ze haar partijleider Lodewijk Asscher opriep Postema te laten vallen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →