Freek de Jonge interviewt Hella de Jonge

Print
Freek de Jonge interviewt Hella de Jonge

Afbeelding: eigen foto

Hella en Freek de Jonge zijn zondag te gast bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht.

Dit naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwe boek van Hella de Jonge: Hartschade. Ze wordt geïnterviewd door haar man, en zal uit het boek voorlezen. Het programma start om 13.00 uur.

In Hartschade vindt Hella de Jonge vindt zichzelf terug in een ziekenhuis, aan de monitor: hartaanval. Als de goede bedoelingen van de specialisten haar tot een gevangene van een systeem dreigen te maken, komt ze in opstand. Ze gaat op zoek naar de oorzaak van haar fysieke problemen en wat haar drijft. Dit leidt tot ontroerende gesprekken met haar dochter, beiden hebben een kind verloren, en soms confronterende, maar ook hilarische bezoeken aan haar vader. “Dit boek getuigt van een gevecht om geen patiënt te worden maar mens te blijven”, aldus het persbericht.

Hartschade was genomineerd voor de OPZIJ Literatuurprijs 2018. Die prijs ging echter naar Etchica Voorn met Dubbelbloed, zo werd dinsdag 3 juli bekend.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →