Kabinet pakt gerommel bij import occasions aan

Print
Kabinet pakt gerommel bij import occasions aan

Afbeelding: iStock

Het kabinet werkt aan maatregelen om gerommel door taxateurs bij de import van gebruikte auto's tegen te gaan. Er komen onder meer strengere regels voor de waardebepaling. Dat meldt staatssecretaris Menno Snel (Financiën) aan de Tweede Kamer.

De import van tweedehandsauto's is de laatste jaren sterk toegenomen. "Daar is op zichzelf niet veel mis mee'', zegt Snel. "Ik begrijp heel goed dat je als consument een mooie auto wil kopen en in het buitenland is veel aanbod. Maar wat mij stoort, is dat een groeiend aantal taxateurs en belastingadviseurs de regels doelbewust manipuleert om minder belasting te betalen.''

Hoeveel belasting betaald moet worden over de import van een gebruikte auto, is sterk afhankelijk van de taxatiewaarde. Maar er is altijd discussie mogelijk over hoeveel een auto waard is. Dat maakt het systeem volgens Snel manipuleerbaar en moeilijk uit te voeren.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →