Verstappen: Red Bull is op Silverstone het derde team

Print
Verstappen: Red Bull is op Silverstone het derde team

Afbeelding: AFP

Na zijn bijzondere reeks van podiumplaatsen - derde in Canada, tweede in Frankrijk, winst in Oostenrijk - wilden de Britse media wel eens van Max Verstappen weten waar zijn team Red Bull Racing nu staat in de pikorde en wat hij verwacht van de Britse Grand Prix.

"Ik denk niet dat we hier heel competitief zijn, maar we zullen er wel weer bij zitten."

Rechte stukken
Waar Red Bull Racing nu precies staat na negen races, waarin het net zoveel races (drie) won als Mercedes en Ferrari? "Dat is moelijk om te beantwoorden, want dat hangt echt van de baan af," vertelde Max Verstappen vandaag voorafgaand aan het raceweekend op Silverstone. "Als de rechte stukken te lang zijn, zijn we echt nog wel het derde team. Zijn die rechte stukken niet te lang, dan hebben wij het beste chassis."

Vettel
Hij was in 2016 al tweede op Silverstone. En vorig jaar vierde, na een boeiend gevecht met Sebastian Vettel. Dus wat kan hij zondag op de Britse snelheidsbaan van 5.8 kilometer, waar de eerste ‘triple header’ ooit z’n laatste station aandoet? "Ik denk dat het probleem hier is dat je door sommige bochten nu vol gas kunt gaan, waardoor het bijna twee rechte stukken achter elkaar worden," aldus Verstappen, die voorzichtig is, wat zijn eigen kansen betreft. "Ik verwacht niet dat we hier enorm competitief gaan zijn. Maar we zullen er wel weer bij zitten, dat verwacht ik wel."

Natuurlijk mocht hij ook nog even stilstaan bij zijn zege van afgelopen zondag op de Red Bull Ring. "Een onverwachte, maar een hele fijne om mee te pakken. En dat onverwachte maakt de zege juist tot een speciale."