Geen steun aan Zalzershaof in Hout-Blerick

Print
Geen steun aan Zalzershaof in Hout-Blerick

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo - De gemeente Venlo wijst een verzoek van gemeenschapshuis Zalzershaof uit Hout-Blerick om een jaarlijkse subsidie van 52.000 euro af.

Zalzershaof vroeg hierom vanwege een structureel exploitatietekort dat de komende jaren naar verwachting aanhoudt. De tekorten worden sinds 2010 aangevuld uit het eigen vermogen.

Venlo wil de zelfstandige stichting op dit moment geen subsidie verlenen, omdat de stichting nog een werkkapitaal heeft van 166.000 euro. Volgens het subsidiereglement kan de gemeente de bijdrage alleen verstrekken als een accommodatie geen eigen middelen heeft.

Wel teleurgesteld
Voorzitter Peter van Hout zegt het besluit aan de ene kant te begrijpen, maar is desondanks wel teleurgesteld. "Want we maken ons zorgen over hoe we dit vol blijven houden. We kunnen nog een jaar of twee vooruit, maar wat als we straks in één keer een grote onderhoudsuitgave moeten doen?"

Van Hout zegt dat het bestuur van Zalzershaof met het college van B en W in gesprek wil over de toekomst. Van Hout wil onder andere ter sprake brengen dat sommige gemeenschapsaccommodaties in de gemeente flinke bedragen ontvangen en andere niet.

Verlies
Zalzershaof schat in dat het de komende jaren jaarlijks 40.000 euro verlies gaat lijden. Eén van de redenen is het vertrek van lokale carnavalsvereniging De Poerker, die sinds begin vorig jaar alle activiteiten in een eigen tent organiseert. Sindsdien is de omzet van Zalzershaof met 60 à 70.000 euro gedaald. Volgens Van Hout zal De Poerker vooralsnog niet terugkeren naar Zalzershaof omdat de vereniging elders contractuele afspraken heeft.