Onderzoek naar behoefte accommodaties in Beesel

Print
Onderzoek naar behoefte accommodaties in Beesel

Afbeelding: iStock

Huis voor de Sport Limburg onderzoekt de behoefte aan (binnensport)accommodaties in de gemeente Beesel. In de loop van de zomer moet een toekomstplan klaar zijn.

De Stichting Beheer Binnensportaccommodaties (BBB), Jong Nederland (JN) Reuver-Offenbeek en het Kernenoverleg Beesel en Haar Toekomst trekken samen op en hebben met de gemeente opdracht gegeven voor het extern onderzoek.

Reden
Aanleiding is onder meer de wens van verenigingen om meer uren gebruik te maken van sporthal De Schans en hun behoefte aan meer opslag. Jong Nederland wil het clubhuis ’t Anker vernieuwen en uitbreiden. Het dateert uit 1990 en heeft nog een tweedeling uit de tijd dat er ook het Katholiek Meisjes Gilde zat. De nabijgelegen basisschool De Trio­lier zou straks gebruik kunnen maken van het gebouw. "We willen een zo goed mogelijke invulling overdag", zegt JN-voorzitter Rob Boonnen. De Triolier moet nu met de jongste leerlingen naar de gymzaal in Offenbeek en zou graag sportruimte langs de deur hebben.

Beesel en Haar Toekomst en stichting BBB denken mee. Beide instanties kennen de wensen en klachten over leefbaarheid in de kernen Beesel, Reuver en Offenbeek en denken mee over oplossingen.

Optimaal gebruik
In de deze week gepresenteerde ambitieagenda 2018-2022 Samen aan de Slag! melden de coalitiepartijen CDA, VLP en Beeselse Lijst dat zij inzetten op optimaal gebruik van accommodaties. 'Accommodaties die wij financieel steunen moeten multifunctioneel, duurzaam, toegankelijk en geschikt zijn voor meerdere doelgroepen. Uitgangspunt is dat we geen uitbreiding van maatschappelijke accommodaties (financieel) faciliteren. Opheffen van accommodaties in ruil voor een nieuwe duurzame en multifunctionele accommodatie is bespreekbaar', zo luidt de visie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen