Voorzitter Beeker Liedertafel na kort ziekbed overleden

Print
Voorzitter Beeker Liedertafel na kort ziekbed overleden

Afbeelding: Beeker Liedertafel

Beek - Luc Dupuits, voorzitter van het Beekse mannenkoor Beeker Liedertafel, is woensdag op 68-jarige leeftijd overleden. Zijn heengaan kwam onverwacht, pas twee weken geleden vernam Dupuits dat hij ongeneeslijk ziek was.

Dupuits, oud-werknemer van DSM, woonde in Sittard en was al 33 jaar als eerste tenor zingend lid van Beeker Liedertafel, in 2005 uitgeroepen tot beste koor van Nederland.

Onder Dupuits’ voorzitterschap sinds 2013 vierde het koor een jaar later groots het 125-jarig bestaan. Ook in de Limburgse koorwereld, zoals de afdeling Limburg van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond, vestigde hij autoriteit. Als voorzitter hanteerde Dupuits het motto ‘passie, plezier en prestatie’. Het ontdane bestuur spreekt van een enthousiasmerende voorzitter die rekening hield met andermans mening en nooit de menselijke maat uit het oog verloor. Dupuits spande zich de afgelopen jaren volop in om het vergrijzende ledenbestand te verjongen en het koor een hedendaagser aanzien te geven.

De uitvaart van Luc Dupuits is komende woensdag in Sittard.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →