Raad van Toezicht steunt Postema

Print
Raad van Toezicht steunt Postema

Voorzitter André Postema van het College van Bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) bij het VMBO in Maastricht. Afbeelding: ANP

De Raad van Toezicht (RvT) van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) staat achter voorzitter André Postema van het college van bestuur van de LVO.

Dat blijkt uit een donderdagmiddag verspreide verklaring. De RvT vindt het van groot belang dat Postema "onverkort in functie blijft".

Wethouder
De Raad van Toezicht weet zich naar eigen zeggen gesteund door de uitspraak van onderwijswethouder Bert Jongen van Maastricht. Die zei dat een kapitein op zijn schip moet blijven als er schipbreuk wordt geleden.

Lees ook: LVO-bestuurder Postema weigert op te stappen

Repareren
"André Postema is verantwoordelijk voor een vloot van 23 scholen in Limburg", zegt voorzitter Jan Schrijen van de RvT in een toelichting. "Toen één van die scholen in zwaar weer kwam heeft hij met zijn team veel voor de leerlingen weten te repareren. Hij heeft het vertrouwen van de Raad van Toezicht en heeft onze opdracht om op zijn post te blijven."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →