Scopias en Mustangs naar VOS?

Print
Scopias en Mustangs naar VOS?

Afbeelding: Fotolia

Venlo - Krijgen VOS en Venlosche Boys aan de Merelweg gezelschap van Scopias en Mustangs? De atletiekvereniging en de honk- en softbalclub onderzoeken het voorstel van de gemeente Venlo.

Scopias is mogelijk bereid sportpark Vrijenbroek te verlaten voor aan andere locatie. De Herungerberg is onbespreekbaar, omdat die te afgelegen is. De Merelweg, tegenover VVV-stadion De Koel, is wel kansrijk. Dat zegt voorzitter Bert Martens van de Venlose atletiekvereniging. Tijdens de algemene ledenvergadering is het bestuur gevraagd deze optie te onderzoeken.

Fusering
De locatie Merelweg is aangeboden door de gemeente. Die speelt in op het voornemen van de drie hockeyclubs in Venlo om te fuseren tot één grote vereniging. Zij hebben hun oog laten vallen op Vrijenbroek, vanwege de centrale ligging. Sco­pias zou de accommodatie kunnen delen met de hockeyers, maar als de hardlopers vertrekken ontstaat ruimte voor een extra hockeyveld.

De leden van Scopias vinden de Merelweg "de moeite waard om te onderzoeken", aldus Martens. Zo zou de atletiekvereniging op de nieuwe plek meer ruimte krijgen. Dat stelt ze in staat een apart, veilig gedeelte te creëren voor de werpsporten (speer, discus, kogel, hamer). Sco­pias heeft nog wel enkele aanvullende eisen. De club wil voldoende parkeerruimte als het wedstrijden organiseert. Belangrijk is ook dat er veilige verkeersroutes voor de jeugdleden zijn en dat er een vergelijkbaar clubgebouw komt. "Het huidige gebouw is met eigen mensen en middelen gerealiseerd", vertelt Martens. Hij heeft goede hoop dat de leden dit najaar kunnen besluiten of ze blijven of vertrekken.

De voorzitter van Scopias verwacht op de nieuwe plek te kunnen profiteren van de samenwerking met andere verenigingen. Zoals de voetbalclubs VOS en Venlosche Boys, maar mogelijk ook met honk- en softbalclub Mustangs. Volgens hem wil de gemeente deze vereniging verleiden van de Herungerberg naar de Merelweg te verhuizen. Secretaris Tineke Aerts van Mustangs bevestigt dat het een wens van de gemeente is, in het kader van de samenvoeging van sportaccommodaties. Zij meent dat voor- en nadelen aan de verhuizing zitten. "We zitten nu fantastisch, maar zijn door de afgelegen ligging niet erg zichtbaar. Voor een onbekende sport is dat een nadeel."

Nog geen besluit genomen
Een gemeentewoordvoerder zegt dat er "oriënterende gesprekken” zijn over alternatieve locaties. Hij wil er verder geen mededelingen over doen omdat nog niet met de huidige gebruikers is gesproken. Verder heeft de gemeente nog geen besluit genomen over Vrijenbroek als centrale hockeylocatie. Waarschijnlijk presenteert het gemeentebestuur in oktober zijn sportvisie, met aandacht voor de accommodaties.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →