Wethouder Roerdalen wuift kritiek bouwplan Melick weg

Print
Wethouder Roerdalen wuift kritiek bouwplan Melick weg

Afbeelding: iStock

Melick - Er is wel goed overleg geweest tussen projectontwikkelaar Wing Group en de gemeente over de inmiddels afgeketste bouwplannen van dat bedrijf in Melick.

Dat stelt verantwoordelijk wethouder Eugenie Cuijpers (CDA) na kritiek van oppositiepartij Ons Roerdalen op de gang van zaken.

Welles-nietesspel
Raadslid Henk van der Linden vindt het opmerkelijk dat Roerdalen voor de derde keer in een paar maanden tijd terecht is gekomen in een welles-nietesspel met een projectontwikkelaar. Eerder leidde ook al de sloop van voormalig bakkerij Biermans in Posterholt  tot gedoe, net als de beoogde nieuwbouw van 19 huizen in datzelfde dorp. In beide gevallen ging de gemeente uiteindelijk overstag, al zullen de 19 huizen nu elders in Roerdalen een plek krijgen.

Onhaalbaar
Begin deze week liet Harrie Oelers, directeur van Wing Group, aan deze krant weten dat het door de gemeente als ‘onhaalbaar’ ingetrokken plan in Melick gewoon door kan gaan. Oelers wil daar 28 huizen bouwen, waarvan 8 op het terrein van de nog te slopen voormalige garage Geelen. De garage is vervallen en de gemeente wil deze lelijke plek graag weggewerkt hebben. Oelers tekende een contract met de gemeente, maar kon niet binnen de voorgeschreven twee weken de garage van de huidige eigenaar overnemen. De gemeente schrapte daarmee het volledige plan.

Kansen
Volgens Oelers zijn er nog genoeg kansen om de plannen alsnog door te laten gaan. Hij wilde alleen  garanties over de toekomstige woningbouw en de sanering van de vervuilde bodem. Volgens Cuijpers heeft Oelers zelf aangegeven dat de aankooponderhandelingen niet meer tot een goed einde zullen komen. De communicatie tussen gemeente en ondernemer is steeds goed en duidelijk geweest, stelt ze. Cuijpers zoekt nog een alternatieve oplossing voor de lege garage.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →