Eroica wil nog paar jaar geld van Valkenburg

Print
Eroica wil nog paar jaar geld van Valkenburg

Afbeelding: Johannes Timmermans

Valkenburg / Walem - Het nostalgische wielerfestijn Eroica is in drie jaar tijd gegroeid van driehonderd naar duizend deelnemers. De organisatie denkt nog drie jaar steun nodig te hebben van de gemeente Valkenburg.

Eroica is een wereldwijde formule rond nostalgisch wielrennen. De Valkenburgse organisatoren wendden zich ruim drie jaar geleden met succes tot de gemeente. Richard van Beek: "De gemeente was meteen heel positief. Eroica past bij het imago van kwaliteitstoerisme met focus op wielrennen. We kregen een A-locatie, bij het gemeentehuis. Daar hebben we Valkenburg zijn kermis teruggegeven. Een nostalgische, net als Eroica zelf, met zijn wollen truien en oude fietsen."

Wereldwijd
Van Beek vindt dat de jaarlijkse subsidie van 25.000 euro zeer goed is besteed. "We betrekken de ondernemers er zo goed mogelijk bij. Sommige hotels en campings zitten nu vol met Eroica-renners. De ­deelnemers kwamen dit jaar uit 25 landen. Er zijn wereldwijd ­Eroica-tochten in Californië, Italië, Japan en Spanje. Daar gaan ze deze editie nu ook ontdekken. Het wordt de komende jaren zeker drukker."

Steun nodig
Toch kan Eroica Valkenburg nog niet op zichzelf staan, meent Richard van Beek. "De aanloop was cruciaal, jaar drie tot en met zes staan in het teken van doorgroei. We hebben nog steun nodig. Daarover praten we binnenkort met de gemeente."

Lees ook: Foto's: Ouderwets genieten bij nostalgische toertocht Eroïca

De gemeente Valkenburg aan de Geul gaat sowieso het hele evenementenbeleid evalueren. De gemeente geeft nu vier ton per jaar aan allerlei organisaties, onder meer ook 68.000 euro aan de Amstel Gold Race.

Valkenburg telde vorig jaar meer dan vierhonderd evenementen.