Sterrenrestaurant Bretelli wil facelift omgeving

Print
Sterrenrestaurant Bretelli wil facelift omgeving

Jan (rechts) en Patricia Marrees (midden) zien met de verhuizing een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Afbeelding: John Peters

Een sterrenrestaurant wil je niet graag kwijt. Daarom deed de gemeente alles om restaurant Bretelli te behouden voor Weert. Eigenaar en chef-kok Jan Marrees heeft echter ook wensen.

Het gebied tussen de Stationsstraat en de Wilhelminastraat in Weert, de Smeetspassage, wordt flink onder handen genomen om het aantrekkelijker te maken. Tenminste, dat is het plan van het college van burgemeester en wethouders. Die komt binnenkort met een voorstel daarover. En met de vraag aan de gemeenteraad om daar geld voor beschikbaar te stellen. Hoeveel is nog niet bekend.

Met de opwaardering van het gebied, krijgt ook van de omgeving van de woontoren van appartementencomplex La Cour Bleue een facelift.

Lees ook: Sterrenrestaurant Bretelli verhuist binnen Weert

Locatie
Op de begane grond van de woontoren vestigt zich eind dit jaar Bretelli. Dat restaurant met één Michelinster bevindt zich nu nog aan de Hoogstraat in Weert. Eigenaar en chef-kok Jan Marrees was al langer op zoek naar een nieuwe locatie voor zijn sterrenrestaurant, ook buiten Weert. Uiteindelijk koos hij toch voor Weert. Mede op aandringen van voormalig wethouder Frans van Eersel die Bretelli graag in Weert wilde houden.

"Maar de omgeving van de nieuwe locatie, mag wel een stuk aantrekkelijker", meent Marrees. "Daarover hadden we al afspraken met de gemeente gemaakt. Zo willen we rond het restaurant een speciale tegel hebben en niet de standaard bestrating die in de rest van het gebied ligt. Echter, die is wel duurder."

Levendiger
Marrees heeft voor deze locatie gekozen, met name omdat hij er een terras kan plaatsen. Om de bezoekers daarvan uit de wind te houden, worden rond het terras grote wijnvaten geplaatst met daartussen schermen. De verschillende doorgangen naar het restaurant mogen van Marrees ook wel wat levendiger worden door een mooiere aankleding.

"Daarmee zou je tevens een mooi verblijfsgebied krijgen tussen de Smeetspassage en het Raphaëlpad", vindt hij. "Waarschijnlijk zal daarmee ook meer belangstelling ontstaat voor de winkelpanden onder La Cour Bleue. Die staan nog steeds leeg."

Volgens een gemeentewoordvoerder is de Stadhuispassage tussen het stadhuis en het appartementencomplex van La Cour Bleue niet opgenomen in de herinrichtingsplannen van de Smeetspassage.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen