Man is drempel zat en demonteert hem zelf

Print
Man is drempel zat en demonteert hem zelf

Afbeelding: iStock

Hoensbroek - Een Hoensbroekenaar demonteerde doodleuk een verkeersdrempel op de Wingerdweg die hem niet zinde. Hij kwam weg met een waarschuwing.

Volgens wethouder Charles Claessens (Openbare Werken, CDA) is de buurtbewoner door de politie aangesproken op zijn gedrag. "De drempel is opgehaald. En nee, er is geen aangifte gedaan. Er worden andere verkeersremmende voorzieningen aangebracht."

Absurd
Raadslid Jan Horssels van Partij Hoensbroeks Belang noemt de gang van zaken absurd. Het ongenoegen over die demontabele verkeersdrempel begrijpt hij nog wel. "De buurtstichting had de gemeente gevraagd om iets aan die drempel te doen, omdat er fietsers waren ­gevallen. Op termijn zou dat ook gebeuren."

Maar zo’n verkeersdrempel zonder overleg demonteren en meenemen? Horssels: "Schandalig dat daar geen aangifte van is gedaan. Iedereen in Heerlen kan dus zomaar een drempel demonteren. Of zelf een drempel leggen als hem dat uitkomt."

Stoep
Bij Jan Horssels in de straat ligt ook een verkeersdrempel, zegt hij. "Ik heb daar geen last van, maar wel van de scooterrijders die om dat ding te omzeilen dan maar een stukje over de stoep rijden. Als je een drempel mag weghalen, mag je op de stoep toch zeker wel een ­drempeltje leggen? Zo gaan mensen denken als ze horen dat er niet wordt gehandhaafd in dit soort ­gevallen. Echt heel slecht."