Onderzoek naar nieuwe locatie moskee in Weert

Print
Onderzoek naar nieuwe locatie moskee in Weert

Archiefbeeld Afbeelding: iStock

Nederweert - Het bestuur van moskee Al Mohsinin en de gemeente Weert gaan op zoek naar een nieuwe plek voor het gebedshuis. Voorkeur heeft een locatie in Weert-Zuid.

De huidige moskee is te klein, geeft het bestuur van Al Mohsinin aan. Echter op de huidige plek zijn geen mogelijkheden om de moskee uit te bouwen. Het gebied is volgebouwd. Uitbreiding zou alleen kunnen door er een tweede etage bovenop de bouwen. De huidige moskee bevindt zich in haar geheel op de begane grond. Het college van burgemeester en wethouders is echter geen voorstander van een tweede verdieping, omdat rond de moskee alleen grondgebonden woningen liggen.

Geen plek voor parkeerplaatsen
Uitbreiding op de huidige plek, zou bovendien leiden tot meer bezoek, waardoor er meer behoefte is aan parkeerplaatsen. Ook daar is geen plek voor in de directe omgeving.

De gemeente gaat daarom nu samen met het moskeebestuur de haalbaarheid van een verplaatsing onderzoeken. Een locatie in Weert-Zuid, waar Al Mohsinin nu ook ligt, heeft daarbij de voorkeur van het moskeebestuur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen