Limburgs PvdA-Statenlid haalt uit naar Asscher: 'Wat ben jij voor partijleider, slappe £¥#%!'

Print
Limburgs PvdA-Statenlid haalt uit naar Asscher: 'Wat ben jij voor partijleider, slappe £¥#%!'

Van Dijk (L) in zijn tijd als gedeputeerde. Afbeelding: De Limburger

De Heerlense PvdA-prominent Peter van Dijk haalt op Twitter hard uit naar partijleider Lodewijk Asscher.

Het Statenlid en voormalig gedeputeerde is verbolgen over het besluit van Asscher om LVO-voorzitter André Postema niet persoonlijk te bellen om op zijn vertrek aan te dringen. "De boodschap is nu wel duidelijk" (....) ?? Wat ben jij voor partijleider, slappe £¥#%!" schrijft Van Dijk.

Het Maastrichtse Tweede Kamerlid Liliane Ploumen belde donderdag met Postema om te laten weten dat de Tweede Kamerfractie vindt dat zijn positie na het examendebacle onhoudbaar was geworden. Dat was eerder op de dag onbedoeld naar buiten gekomen door een verkeerd verstuurd WhatsApp-bericht.

Asscher zei daarna het niet nodig te vinden Postema zelf nog te bellen. "De boodschap is nu wel duidelijk." Volgens hem is de VMBO-bestuurder zich ongetwijfeld op zijn positie aan het beraden.

Barry Braeken
Van Dijk kwam eerder dit jaar ook al in opspraak vanwege zijn uitlatingen op Twitter. Toen gaf hij de kort voor de verkiezingen opgestapte wethouder en oud-lijsttrekker Barry Braeken de schuld van de jammerlijke neergang van zijn partij: "Met dank aan Barry Braeken @PvdAHeerlen in drie verkiezingen van 8-4-2-1 zetel! #puinhoop"

Die tweet kwam de PvdA-prominent toen op veel kritiek te staan van partijgenoten.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje