Cao-actie werkgevers drinkwaterbedrijven

Print
Cao-actie werkgevers drinkwaterbedrijven

Afbeelding: ANP

Een bijzondere actie vrijdag in Utrecht: werkgevers in de drinkwatersector voeren er een cao-actie. Hiermee hopen ze de bonden weer aan tafel te krijgen om een cao af te sluiten.

Tot ongeveer 09.00 uur delen onder anderen directeuren van Nederlandse drinkwaterbedrijven, waterlaboratoria en onderzoeksinstituut KWR bij het gebouw van FNV in Utrecht voorzien van een spandoek pamfletten en kraanwater uit aan medewerkers van de vakbond.

Met hun ludieke actie roepen ze de bonden op het cao-overleg te hervatten.

Loon
De waterbedrijven zitten nu een jaar zonder cao. Het laatste overleg tussen vakbonden en werkgevers was in november. Grootste geschilpunt tussen beide partijen is volgens de Werkgeversvereniging Waterbedrijven (WWb) het loon

De vakbonden willen volgens de WWb een forse loonstijging, terwijl de werkgevers een gematigde loonstijging voorstaan.

Moeilijk uit te leggen
Onderzoek heeft volgens de WWb uitgewezen dat de lonen in de drinkwatersector de afgelopen jaren veel harder zijn gestegen dan in de rest van Nederland en dat vinden de werkgevers maar moeilijk uit te leggen. Met een gematigde loonstijging zouden de salarissen weer meer marktconform moeten worden.

"We zijn een met publiek geld gefinancierde branche. De loonkosten moeten daarom marktconform zijn en passen bij een sector met een belangrijke maatschappelijke functie", aldus voorzitter van de WWb Wim Drossaert.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen