BOVAG controleert banden langs A2

Print
BOVAG controleert banden langs A2

Afbeelding: Jeroen Kuit

Maastrichtenaren met autovakantieplannen kunnen vanmiddag langs de A2 bij Eijsden gratis de banden van hun auto en caravan laten controleren. De controle begint om 12.00 uur.

De BOVAG voert de controle vandaag uit in verband met de start van de zomervakantie voor de regio Zuid. Met de controle hoopt de brancheorganisatie problemen voor het vakantieverkeer te voorkomen en de risico’s op klapbanden onderweg te verkleinen.

Uit onderzoek van Multiscope in opdracht van BOVAG blijkt dat bijna 90 procent van de Nederlandse automobilisten niet weet bij welke profieldiepte hun autobanden toe zijn aan vervanging. Te weinig bandenprofiel is bij de APK dan ook de voornaamste aanleiding voor afkeur, reparatie of vervangingsadvies. Daarnaast constateert BOVAG dat veel vakantiegangers niet de juiste bandenspanning bij volle belading van de caravan, camper of vouwwagen hanteren.

Een veelvoorkomend probleem bij caravans en vouwwagens is dat er onduidelijkheid heerst over de juiste bandenspanning bij volle belading. Vooral als de banden al eens vervangen zijn en de originele exemplaren dus niet meer zijn gemonteerd, is lastig te achterhalen welk spanningsniveau bij de betreffende caravan of vouwwagen hoort. Daarnaast is de benodigde spanning vaak hoger dan het maximale niveau dat een gemiddelde bandenpomp bij een tankstation kan produceren. De BOVAG: “Het is dan ook van groot belang dat de vakantieganger zich vergewist van het advies van een vakman.”

BOVAG heeft als geheugensteuntje speciale stickers ontwikkeld waarop de juiste bandenspanning kan worden vermeld. Klapbanden zijn in veel gevallen het gevolg van verkeerde spanning en zorgen voor een groot deel van de caravanschades die elk seizoen worden genoteerd, aldus de BOVAG.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen