A73: kettingbotsing met vier trucks zorgt voor flinke file en afgesloten snelweg

Print
Posterholt - Een kettingbotsing van vier vrachtwagens heeft vrijdagochtend voor een flinke file op de A73 bij Sint Odiliënberg gezorgd. Door het ongeluk is de A73 vanaf knooppunt Het Vonderen richting Venlo afgesloten.

Dat gebeurde rond negen uur.

Het ongeval had plaats tussen Maasbracht en afslag Linne, net voor de tunnel. Volgens de politiewoordvoerder was er sprake van een aanrijding tussen twee vrachtwagens. Vervolgens zijn er nog twee andere vrachtwagens bij betrokken. 

Veel vertraging
De politie zegt dat er sprake is van chaos op de A73. "Het ongeluk gebeurde net buiten de spits en dat levert natuurlijk veel vetraging op", aldus de woordvoerder. 

Rijkswaterstaat adviseert de weggebruikers die vanuit het zuiden rijden om via de A2 richting Eindhoven om te rijden. De weg zal naar verwachting tegen half één weer vrij zijn.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. Er zijn geen gewonden gevallen, wat gezien de aard van het ongeluk als een klein wonder mag worden gezien.

Kijk hier voor alle actuele verkeersinformatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →