A73: kettingbotsing met vier trucks zorgt voor flinke file en afgesloten snelweg

Print
Posterholt - Een kettingbotsing van vier vrachtwagens heeft vrijdagochtend voor een flinke file op de A73 bij Sint Odiliënberg gezorgd. Door het ongeluk is de A73 vanaf knooppunt Het Vonderen richting Venlo afgesloten.

Dat gebeurde rond negen uur.

Het ongeval had plaats tussen Maasbracht en afslag Linne, net voor de tunnel. Volgens de politiewoordvoerder was er sprake van een aanrijding tussen twee vrachtwagens. Vervolgens zijn er nog twee andere vrachtwagens bij betrokken. 

Veel vertraging
De politie zegt dat er sprake is van chaos op de A73. "Het ongeluk gebeurde net buiten de spits en dat levert natuurlijk veel vetraging op", aldus de woordvoerder. 

Rijkswaterstaat adviseert de weggebruikers die vanuit het zuiden rijden om via de A2 richting Eindhoven om te rijden. De weg zal naar verwachting tegen half één weer vrij zijn.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. Er zijn geen gewonden gevallen, wat gezien de aard van het ongeluk als een klein wonder mag worden gezien.

Kijk hier voor alle actuele verkeersinformatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen