Trambaanfietsroute (nog) niet van de baan

Print
Trambaanfietsroute (nog) niet van de baan

Afbeelding: Mitchell Giebels

Maastricht / Gulpen - De provincie Limburg wil de Trambaanfietsroute niet zomaar opgeven. Ondanks het afhaken van Vaals gaat de burgerparticipatie door.

Dat laat gedeputeerde Eric Geurts weten na een informeel overleg met de partners Eijsden-Magraten, Maastricht en Gulpen-Wittem. Vaals was daar ook bij.

Onderzoek
Sinds twee maanden overleggen deskundigen en bewonersgroepen over de Trambaanfietsroute die van Maastricht via Vaals naar Aken moet lopen. Ook loopt er een nieuw onderzoek naar het nut en de noodzaak daarvan.

De bevindingen worden in september politiek besproken. "Uit respect voor de bewoners, ook die van Vaals, willen we daarmee doorgaan”, zegt gedeputeerde Geurts.

Vaals
Vorige week liet de Vaalser gemeenteraad de Trambaanfietsroute vallen. De argumenten: het wordt te duur en er is te weinig draagvlak voor.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen