Nieuwe reservisten worden beëdigd in Heerlen

Print
Nieuwe reservisten worden beëdigd in Heerlen

Afbeelding: Johannes Timmermans

Het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen is op zaterdag 14 juli decor voor een grote beëdiging van nieuwe militairen van 30 Nationale Reservebataljon (30 Natresbatataljon).

Tijdens deze militaire ceremonie, die muzikaal wordt opgeluisterd door de Fanfare Korps Nationale Reserve, leggen veertig nieuwe militairen de Eed of Belofte af op het korpsvaandel. De nieuw toegetreden reservisten komen uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

De ceremonie op de Markt in Heerlen start om half elf 's ochtends en is voor iedereen toegankelijk. Jaarlijks worden vierhonderd militairen beëdigd bij het Korps Nationale Reserve. Dit wordt regionaal georganiseerd om een goede band te onderhouden tussen 30 Natresbataljon, relaties van militairen, werkgevers en civiele autoriteiten. Voor start van de ceremonie marcheert 30 Natresbataljon door het centrum van Heerlen.

Het Korps Nationale Reserve is inzetbaar voor bewaking- en beveiligingstaken in Nederland. Dit korps van de Koninklijke Landmacht bestaat uit drie natresbataljons (één in elke gevechtsbrigade) met in totaal drieduizend actief dienende reservisten.