Mogelijk flinke uitbreiding blauwe parkeerzones Venlo

Print
Mogelijk flinke uitbreiding blauwe parkeerzones Venlo

Afbeelding: ANP

Venlo - De gemeente Venlo overweegt diverse straten aan de noord-, oost- en zuidkant van het centrum toe te voegen aan de bestaande blauwe parkeerzones.

Uit parkeermetingen in straten en gesprekken met wijkraden, scholen en ondernemers kwam volgens de gemeente Venlo naar voren dat in de gebieden behoefte is aan invoering van een blauwe zone. In die gebieden mogen automobilisten met een blauwe parkeerschijf maximaal twee uur gratis parkeren. Bewoners betalen 23,50 euro per auto om een jaar lang gratis te parkeren. Bedrijven betalen voor een eerste auto 61 euro en voor een tweede 122 euro. 

Lees ook: School in de knel door invoering van blauwe zone

De volgende straten staan op de nominatie voor de blauwe zone:

Venlo-Zuid: Sloterbeekstraat (tussen Min. Van Hallstraat-Verrekamplein), Antoniusstraat (tussen Sloot en Sloterbeekstraat), Emmastraat (tussen Willemstraat en Zwanenstraat), Van Speykstraat (tussen Emmastraat en Verdragstraat) en de Wilhelmina Duckerstraat (terreintje t.h.v. voormalige tunnel)

Venlo-Oost: Parallelweg, Louisekampstraat, Prinssenstraat, Fransiscanenstraat, Maagdenbergweg, Stalbergweg (tussen Hertog Reinoud-singel en Van Millenstraat), Burg. Houbenstraat (tussen Hertog Reinoud-singel en Van Millenstraat), Karel v. Egmondstraat (tussen Hertog Reinoudsingel en Burg. Van Darthstraat), Hertog Reinoudsingel (ter hoogte van o.a. Makelaar Poels), Rijnbeekstraat (tussen Hertog Reinoudsingel en Laaghuissingel)

Venlo-Noord: Albert Cuypstraat (thv eerste flat), Bachstraat (tussen Biss. Schrijnenstraat en Brahmstraat), Veestraat (tussen Biss. Schrijnenstraat en Brahmstraat) en de Hogeweg (tussen Dr. Blumekampstraat en Beethovenstraat).

Definitief besluit
In desbetreffende straten krijgen bewoners vrijdag een enquête in de brievenbus. Daarin kunnen ze hun mening geven over het parkeren in hun straat. Later dit jaar beslist het gemeentebestuur in welke straten ze de blauwe zone definitief wil invoeren. De gemeenteraad moet daar vervolgens een besluit over nemen. Eerder besloot de gemeente al dat de Zandstraat, Oranjestraat, Waldeck Pyrmontstraat en de Rooddorpstraat in Venlo-Oost later dit jaar een blauwe zone worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen