Inhalen maatschappijleer roept onrust op bij VMBO Maastricht

Print
Inhalen maatschappijleer roept onrust op bij VMBO Maastricht

Het VMBO Maastricht scoort zoals verwacht slecht en krijgt het zware oordeel ‘zeer zwak’. Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

Advocaat Wouter Geertsen heeft vrijdag namens zo'n 130 ouders een brief geschreven aan de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs waarin hij om opheldering vraagt over het vak maatschappijleer.

Alle eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht moeten dat vak overdoen. Volgens Geertsen roept deze verplichting veel irritatie en onrust bij ouders en leerlingen op.

Overdoen
Veel leerlingen rekenden er niet op dat ze maatschappijleer moeten overdoen. Het in het derde jaar behaalde punt voor dit vak telt tot verbazing van leerlingen niet meer mee. "Dat kan niet op deze manier", vindt Geertsen. "De communicatie door de school gaat mis, dat roept irritatie en woede op. Het vertrouwen was al weg, dat wordt er niet beter op."

Een woordvoerder van de school zei de brief van de advocaat niet te kennen, maar voegde daaraan toe dat de externe examencommissie beslist over in te halen vakken. "Die bekijkt wat je gedaan moet hebben om de school met succes af te sluiten."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen