Burgertop in drie voetbalstadions

Print
Burgertop in drie voetbalstadions

Afbeelding: iStock

De provinciale burgertop waarbij zeshonderd inwoners kunnen meepraten over de toekomst van Limburg vindt plaats in de voetbalstadions van VVV, Roda JC en Fortuna.

Op die manier hoopt de organisatie andere doelgroepen, bijvoorbeeld meer jongeren, te trekken.

Drempel verlagen
"De voetbalclubs in Venlo, Sittard en Kerkrade voelen zich betrokken bij belangrijke maatschappelijke thema’s en zetten daarom de deur open voor iedereen die daarover wil meepraten", aldus organisator Bart Pastoor. "We hopen op deze manier de drempel te verlagen voor mensen die hun mening willen komen geven."

Uniek
De top wordt op 26 november gehouden. Het is voor het eerst dat dit in Limburg op provinciale schaal gebeurd. In principe mag iedereen meedoen. Het is een initiatief van de PvdA-fractie in Provinciale Staten die inwoners meer wil betrekken bij het provinciaal bestuur.

Eerst worden Limburgers via een enquête gevraagd onderwerpen aan te dragen. Tijdens de bijeenkomsten in de stadions, die alle drie tegelijkertijd plaatsvinden, worden de meest aansprekende thema’s vervolgens verder uitgewerkt. Het is de bedoeling dat het provinciebestuur de plannen vervolgens daadwerkelijk gaat uitvoeren.