Van Melik, bekend van Bufkes, gaat flink uitbreiden

Print
Van Melik, bekend van Bufkes, gaat flink uitbreiden

Afbeelding: Van Melik

Hoensbroek - Van Melik Food Groep in Hoensbroek, bekend van de Bufkes-broodjesketen en de Van Melik-slagerijen, gaat een groot productiebedrijf bouwen en heeft aarnaast familiebedrijf Bleijlevens Vleeswaren in Simpelveld overgenomen.

De afzet via de 37 Bufkes-zaken, negen Van Melik-slagerijen en andere afzetkanalen zoals landelijke en regionale winkelbedrijven verloopt zo voorspoedig dat "we een luxeprobleem hebben gekregen: gebrek aan capaciteit in de productie”, verklaart algemeen directeur Charles Sampers.

Forse uitbreiding
Om die reden heeft de directie besloten een modern productiebedrijf van 2300 vierkante meter te bouwen, pal naast de huidige vestiging op bedrijventerrein De Koumen in Hoensbroek. Sampers spreekt van "een forse uitbreiding. Het wordt een productiefaciliteit op het hoogste niveau, ook wat betreft regelgeving en voedselveiligheid.”

Salades
De aankoop van Bleijlevens Vleeswaren past in de groeiplannen van Van Melik: het bedrijf in Simpelveld is sterk in vleeswaren en worstsoorten, terwijl Van Melik zich op een breder assortiment richt, zoals salades en maaltijden. Het merk Bleijlevens blijft bestaan: "Het heeft een heel goede naam”, aldus Sampers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen