Eindhoven Airport verwacht drukste zomer ooit

Print
Eindhoven Airport verwacht drukste zomer ooit

Afbeelding: ANP/Bart Maat

Eindhoven Airport verwacht de komende vakantieperiode een passagiersstroom van 1,2 miljoen reizigers.

Daarmee wordt het de drukste zomer ooit voor de luchthaven.

Groei
De aanstaande recordzomer past in het algehele beeld van de luchthaven, die het hele jaar al een aanzienlijke groei doormaakt. In de periode januari tot en met juni maakten ruim 2,9 miljoen reizigers gebruik van Eindhoven Airport, 252.000 meer dan een jaar eerder. De groei is volgens de luchthaven te danken aan meer vluchten en vollere vliegtuigen. Dat komt ook doordat vanaf Eindhoven op steeds meer bestemmingen kan worden gevlogen.

6,3 miljoen
Over heel 2018 verwacht Eindhoven Airport een groei van het aantal passagiers met ruim 10 procent tot 6,3 miljoen. Het aantal vliegbeweging groeit naar verwachting met 3400 tot 39.900 in totaal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen