Grove twittertaal PvdA-Statenlid wekt irritatie

Print
Grove twittertaal PvdA-Statenlid wekt irritatie

Van Dijk (L) in zijn tijd als gedeputeerde. Afbeelding: De Limburger

PvdA-Statenlid en voormalig gedeputeerde Peter van Dijk begint er een gewoonte van te maken op Twitter stevig uit te halen naar partijgenoten. Fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers noemt het “vermoeiend” en wil een gesprek.

Van Dijk slingerde donderdagavond een woedende Tweet de wereld in, gericht aan partijleider Lodewijk Asscher. De Tweede Kamer had die dag gedebatteerd over het VMBO-drama in Maastricht.

Opstappen
De PvdA-fractie was tot de conclusie gekomen dat bestuurder Andre Postema, ook senator namens de PvdA, moest opstappen. Asscher zei daarna het niet nodig te vinden Postema zelf nog te bellen omdat ‘de boodschap wel duidelijk was’. Daarop Twitterde Van Dijk: ‘De boodschap is nu wel duidelijk (…)?? Wat ben jij voor een partijleider, slappe £¥#%!’

Uitlaatklep
“Ik snap dat hem dit dwars zit”, reageert Kuntzelaers een dag later. “Maar als je je hart wil luchten, zijn er veel manieren om dit te doen. Ik zou Twitter nou niet meteen gebruiken als uitlaatklep.” Hij heeft nog geen contact gehad met Van Dijk, maar wil wel snel met hem in gesprek. Een Twitterverbod gaat de fractieleider te ver. “Wij zijn niet van de kadaverdiscipline.”

Op de Tweet zijn volgens Kuntzelaers nog geen reacties gekomen van de landelijke partijtop. “In de partij weten ze inmiddels ook wel van wie het afkomt”, reageert hij cynisch.

Barry Braeken
Het Statenlid uit Heerlen raakte eerder dit jaar ook al in opspraak om een bericht op Twitter. Toen gaf hij  Barry Braeken, die op het laatste moment opstapte als lijsttrekker van de PvdA in Heerlen, de schuld van de verkiezingsnederlaag: "Met dank aan Barry Braeken @PvdAHeerlen in drie verkiezingen van 8-4-2-1 zetel! #puinhoop".

Van Dijk is vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen