Rutte: Nederland wil hulp bieden aan Thaise voetballertjes

Print
Rutte: Nederland wil hulp bieden aan Thaise voetballertjes

Afbeelding: ANP

Nederland is bereid om hulp te bieden waardoor de Thaise voetballertjes die nu vastzitten in een grot, snel bevrijd kunnen worden. Dat zei premier Rutte vanmiddag op zijn wekelijkse persconferentie.

Nederland heeft nog geen hulpverzoek ontvangen van de Thaise autoriteiten. Momenteel proberen die met alle macht de twaalf jongens en hun coach uit de penarie te halen. ,,Maar wij zijn bereid alle hulp te bieden die nodig is."

Pompbedrijf
Pompbedrijf Van Heck uit Noordwolde is op weg om te kijken of de onderneming een bijdrage kan leveren aan de reddingspoging. Eerder pompte het Friese bedrijf onder meer een grote kolenmijn in Servië leeg en leverde de firma pompen na overstromingen in het zuiden van Engeland.

Werknemers van twee bedrijven van techcoryfee Elon Musk gaan ook naar Thailand. Musk stelde op Twitter voor om  een nylon buis door de grot te duwen en die als een opblaaskasteel met lucht te vullen. De jongens kunnen dan door de tunnel de grot uit komen. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen